Zelfacceptatie

We hebben allemaal wel eens onze onzekerheden. Maar wat onderscheidt jou van anderen? Als coach vragen mensen me vaak: “Wat kan ik doen om anderen te helpen hun zelf beperkende overtuigingen te overwinnen? Ik wil dat mijn cliënten praten over hun zelf-ontkenningen. Wat doe jij om mensen te begeleiden naar meer zelfbewustzijn en acceptatie?”

Om deze vraag te beantwoorden, probeer ik mezelf te zien als een detective. Mijn basisonderzoek bestaat uit het identificeren van gewoonten, invloeden uit mijn kindertijd en emotionele blokkades. Zodra ik mijn eigen machtsblokken en onopgeloste zaken uit het verleden met succes heb geanalyseerd. Met andere woorden erken en accepteer ik wat ik doe en de ‘wat doe je?’ vraag en volg ik met visualisaties van wat voor soort persoon je zou willen worden. Ik bied een serie oefeningen aan om mensen te helpen zelfacceptatie op te bouwen. Deze oefeningen zijn een stap voor stap leerproces. Ik ben geen therapeut of psycholoog. Ik kan geen diagnose stellen of problemen van andere mensen oplossen.

Hier zijn enkele oefeningen die ik voorstel om zelfacceptatie te versterken. Hoewel dit niet mijn oefening is en ik niet specifiek werk met de onderstaande zaken. Dit is een gegeneraliseerde lijst [http://www.robertainspires.com/ Blog. posts.xyz] van manieren om meer zelfacceptatie en zelf accepterende situaties te bevorderen.

Oefening:

Maak een lijst van wat u als uw zwakke punten beschouwt. Maak vervolgens een lijst van wat u accepteert aan deze positieve eigenschappen. Hopelijk zal wat je als zwakheden hebt bestempeld verbeteren met de oefening om je deze zaken te herinneren en onder ogen te zien. [http://www.robertainspires.com/blog/post.pl?id=4]

1)Vergeef jezelf voor de gisteren en nu al goede dagen uit het verleden. Door jezelf te vergeven voor de fouten van gisteren en te aanvaarden dat er niet zoiets bestaat als de fouten van gisteren en vandaag, begin je enig perspectief te krijgen op de dingen die je wel in de hand hebt . Zoals mijn vastberadenheid om elke dag op te staan en in actie te komen overwonnen is, zo word ik vandaag uitgedaagd om uit te maken wat ik wil bereiken en me daarop te concentreren.

Nu is het tijd om je fouten te accepteren en jezelf te vergeven, zodat je vooruit kunt en je energie kunt richten op het maximaliseren van eigenliefde en het opbouwen van zelfvertrouwen.

5)Durf je talenten, prime echte capaciteiten, of speciale gaven te delen terwijl je gewone dingen doet of wat anderen misschien willen dat je doet. Het is OK, zelfs noodzakelijk, om je sterke punten te delen. Ze zullen je helpen wanneer je talenten zelfgenoegzaamheidspatronen worden.

6) Ik moedig ook het overwinnen van apathie aan. Dit is een psychologische term die de ontsierende emotionele reactie beschrijft die we krijgen wanneer we niet meer om iemand geven. Wanneer we stoppen met ons zorgen te maken, worden we ineffectief in het geven van het beste van onszelf. Maak je geen zorgen, doe het gewoon.

Het gaat er niet om je leven te rekken om alles uit te proberen of risico’s te nemen. Het gaat over accepteren dat we allemaal zowel zwakheden als gaven hebben, en dat niemand anders perfect is en dat niet iedereen je aardig gaat vinden… Je menselijkheid accepteren betekent dat je niet kunt doen alsof je PERFECT bent…

Als iemand je talenten en gaven herkent en in een menigte kan staan en je prestaties toejuicht, betekent dat dan dat hij je aardig vindt? NEE.

Het is een feit dat uw gaven u zullen onderscheiden van anderen in uw beroep en u gedenkwaardig zullen maken. Maak je dus geen zorgen over wat anderen over je denken of zeggen. Zij zijn je concurrentie, niet jij. Anderen die om je geven zullen je gaven waarderen. Ze zullen voor je denken als ze zien dat je niet iets doet voor de pure zelfbevrediging van zelfbevrediging. Zij zullen naar uw positieve daden kijken om hun geest op te peppen en, Grieks denkend, dankbaar zijn voor de liefde en zorg die u naar hen hebt uitgestrekt, niet alleen uit dit leven maar ook uit vorige en voorbije levens.

Lees meer:

Leven met een handicap Tilburg

Leven met een beperking Tilburg

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.