Een bemiddelaar heeft meestal een volledige B.A. in Psychologie met een neiging tot de psychologie van bemiddeling. Zij hebben ook cursussen gevolgd over conflictoplossing en conflictbeheer. Zij kunnen worden ingeschakeld om geschillen tussen leveranciers, bedrijven, enz. op te lossen (overeenstemming bereiken en zoeken naar een gemeenschappelijke noemer tussen de partijen). Zij hebben dus kennis en vaardigheid in het oplossen van uiteindelijk leidt tot de afgehandelde kwestie wordt opgelost. Nu, dit artikel zal het hebben over de verantwoordelijkheden van een bemiddelaar, met inbegrip van de keuze tussen bekende cursussen en vormen van geschillenbeslechting.

Een mediator moet tot op het bot gaan als de betrokken partijen niet tot een akkoord kunnen komen. De partijen kunnen zich verzetten tegen elke vorm van onderhandeling en/of moeten alle details kennen waarnaar de bemiddelaar zal kijken. Een bemiddelaar wordt in dit geval een conflictbemiddelaar (cano) genoemd als hij of zij verantwoordelijk is voor het oplossen van conflicten die zich kunnen voordoen in een juridische of commerciƫle relatie.

Dus, nu u weet wat de verantwoordelijkheden van een bemiddelaar zijn, hoe kunt u op de juiste manier een bemiddelaar kiezen om u te helpen met uw unieke omstandigheden?

Waar haalt de bemiddelaar zijn kracht vandaan om geschillen op te lossen? De bemiddelaar moet in dit geval in staat zijn dingen voor elkaar te krijgen, zonder zich bedreigd of gemanipuleerd te voelen door een van beide of beide partijen. De bemiddelaar moet toegang krijgen tot alle relevante informatie over de zaak. Op elk moment kan de bemiddelaar de rond-de-klok-discussie voortzetten om te proberen het probleem op te lossen en tot gemeenschappelijke conclusies en punten van overeenkomst te komen. Dus, wie krijgt de eer?

De bemiddelaar moet over de volgende kwaliteiten beschikken:

– Mentale kracht- Mentorschap- Strategische planning- Vertrouwelijkheid

3. Tegenstrijdige benaderingen

Wanneer je in conflict raakt over de manier waarop jouw behoeften en die van de ander worden gedwarsboomd, is het echt nodig dat een bemiddelaar de “wachter en de soldeniers” vindt. Verder moet de bemiddelaar in staat zijn om de behoeften van de partijen te scheiden van hun relatief gelijke reacties. Dit is meestal het moeilijkste deel van het proces.

Een bemiddelaar heeft de bevoegdheid om de meningen, wensen, verlangens en verlangens van elke betrokkene opzij te zetten en kan verder gaan dan het huidige gesprek om te kijken naar het probleem op lange termijn. Welnu, dit kan voor velen van u opgaan. Wij hebben ook de neiging om te blijven steken in het proces van oplossen en geen aandacht te besteden aan de relatie tussen de twee partijen. Daarom is het van cruciaal belang dat een echt goede conflictbemiddelaar naar beide kanten van de zaak kijkt en probeert uit te vinden waar het werkelijk om gaat.

De bemiddelaar kan tot een aantal conclusies komen, maar die moeten worden samengevat en vervolgens met de partijen worden gedeeld.

Wie de schuld krijgt stijgt en valt op 1 – 2 hoofdrolspelers.

– De bemiddelaar berekent de kosten van het conflict – als u aan de gelukkige kant staat, krijgt de bemiddelaar de eer voor uw overwinning – maar als u een negatieve stakeholder bent, moet de bemiddelaar kijken naar uw rol in het conflict – wat was uw rol? – Wees heel duidelijk en specifiek over uw rol in het conflict – voeg zelfs een specifiek resultaat of oplossing toe die u en de andere partij wilden. De bemiddelaar moet het aan de partijen overlaten om uit te maken hoeveel krediet zij aan elkaar willen geven voor het succes van hun onderhandelingspositie.- Natuurlijk moet de bemiddelaar nooit vergeten hoe moeilijk het is om in deze rol moeilijke, maar essentiĆ«le keuzes en beslissingen te maken om een nieuwe start voor alle betrokkenen mogelijk te maken.- Het wordt heel moeilijk om het op dit punt oneens te zijn met een overeenkomst of je eraan te houden, omdat je je eigen behoeften opzij moet zetten om de andere persoon te helpen.

Een bemiddelaar wordt meestal betaald voor de rust van het proces en niet voor de feitelijke resultaten van het conflict. Het belangrijkste hierbij is dat alle partijen zich ten volle bewust zijn van wat de bemiddelaar beoogt, en dit komt alle betrokkenen ten goede. Het is niet in het belang van de bemiddelaar om de kwesties of opties in leven te houden.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.