Bij kleine ongevallen zijn de wonden meestal niet ernstig. Het bloeden kan worden ingedamd met een eerstehulpcrème. Wanneer het bloeden te hevig is, kan de juiste eerste hulp worden verleend om het bloeden te stoppen en de infectie te bestrijden. Wat te doen bij een persoon met een wond? Er zijn drie hoofdmanieren.

– Verband: Een eerstehulpverband wordt aangebracht op de wond van een gewonde. Dit is een stevig maar geen zwaar verband. Het wordt meestal op zijn plaats gehouden met klittenband. Het moet regelmatig op beschadiging worden gecontroleerd. Als het gescheurd is of bijna gescheurd, breng dan een ononderbroken laag aan om vertraging van de genezing te voorkomen. Het eerstehulpverband moet om de 24 uur worden gecontroleerd en vervangen.

– Klem: Een eerste hulp klem wordt vaak gebruikt als een meer draagbare vorm van eerste hulp. Hij kan gemakkelijk op een wond worden geplaatst, op zijn plaats worden gehouden met een dwingende kleefband of zelfs op zijn plaats worden gehouden met superlijm.

Er zij echter op gewezen dat het niet mogelijk is te zeggen of een eerstehulpklem een goed idee of een totale flop zal zijn. In het geval dat het kosteneffectief is, is dat veel waarschijnlijk besteedbaar. Evenzo is het belangrijk op te merken dat eerste-hulp-benodigdheden niet één item zijn om in uw eerste-hulp-kit te bewaren. Ze zijn bedoeld als aanvulling op uw andere eerste hulp benodigdheden.

– Wondjes en sneetjes: Bloedende wonden veroorzaken zelden infecties. Bij een kleine snijwond of schram die tot aan het huidoppervlak opengaat, kan een kleine hoeveelheid heldere vloeistof uit de wond ontsnappen. Dit wordt een gaso genoemd. Het kan heel gemakkelijk zijn om de vloeistof te verwijderen voordat het te geïnfecteerd raakt. Ga naar uw arts als er een gaso ontstaat.

– Verstikking: Een vreemd voorwerp dat in de keel of mond wordt gevonden, kan ervoor zorgen dat een vreemde stof zich in de luchtpijp nestelt. Dit wordt een chok genoemd. Hoe vreemd het ook mag lijken, vreemde voorwerpen kunnen vaak de luchtwegen blokkeren en een infectie veroorzaken. Als u vermoedt dat er een vreemd voorwerp in de keel is gevonden, raadpleeg dan uw arts.

Bedenk dat voor geen van de bovenstaande eerste hulpsituaties speciale hulpmiddelen of benodigdheden nodig zijn. Vaak zit een EHBO-doos in een handig tasje in uw auto of portemonnee. De eerste paar items in uw Nikta EHBO-doos zijn misschien basis, maar u zult meer voorraden willen hebben naarmate uw vaardigheden op het gebied van eerste hulp en het reageren op noodsituaties na verloop van tijd toenemen.

Als u een rugzaktoerist bent, zult u een EHBO-doos willen hebben die aan uw EHBO-doos hangt. Een kit die Textured zal veel meer kans om gevonden te worden en meer nuttig. Een medische trui kan ook gebruikt worden om de verbanddoos mooi droog te houden.

lees meer:

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.