1. Wat zijn uw kernwaarden? Heb je ooit begrepen wat je kernwaarden zijn, zodat je je leven doelgerichter zou kunnen leven? Als je je leven hebt geleefd op een manier die niet omvat wat je het meest waardeert, vraag je jezelf misschien af: “Wat doe ik hier?”

2. Hoe kunt u uw waarden in daden omzetten? Wie kan je zelf tot voorbeeld stellen en beïnvloeden om dat te doen wat je het meest waardeert?

3. Zorg ik dat dingen gebeuren? 4. Ben ik compassievol in mijn handelen en hoe kan ik meer contact maken met andere mensen door compassie te tonen en gevoeligheid voor andere mensen te ontwikkelen?

4. Wat vind ik belangrijk dat ik wil bereiken? Kan ik een plan samenstellen waarmee ik daar kan komen?

5. Ben ik tevreden met mijn leven? Is mijn leven in evenwicht tussen werk, gezin en mezelf? Hoe kan ik mijn tevredenheid vergroten?

6. Zijn waarden op elkaar afgestemd? Wat zijn mijn doelen en mijn prioriteiten in het leven? Wat zijn de waarden die ik koester?

7. Ben ik in staat de juiste keuzes te maken? Ben ik te vertrouwen? Welke beperkingen zijn werkelijk zelfopgelegd en welke mogelijkheden heb ik om die zelfopgelegde beperkingen te doorbreken?

8. Hoe kan ik mijn leven zo beïnvloeden dat het een voortdurende zegen lijkt te zijn en elke dag mij brengt wat ik nodig heb door mij voorwaarts te richten?

9. Kan ik mijn leven leiden in harmonie met mijn persoonlijke waarden en intenties? Kan ik mijn eigen persoonlijke waarden creëren en ze tot een gerichte prioriteit in mijn leven maken?

Dit is een belangrijke fase in uw zoektocht naar persoonlijk leiderschap. Het is deze eerste stap die zal leiden tot zelfbewustzijn en die je in staat zal stellen om te zien wat je het meest waardeert in je leven. Hoewel het gemakkelijk en zelfs natuurlijk is om veel van onze activiteiten op de “Te Doen Lijst” te zetten, maakt dit geen deel uit van ons authentieke zelf. In plaats daarvan denken we na over de “To Do List”, wanneer het onze drang is om dat te doen en volgen dan onze gevoelens, gedachten, intuïtie en emotie. Hoe kun je je meer bewust zijn van de waarden die werkelijk je talenten en levenspad weerspiegelen? Hoe kun je bewuste keuzes maken die je innerlijke zelf voeden?

Kies één niveau van zelfbewustzijn hierboven. Kijk naar dat ene niveau van bewustzijn en kies opnieuw. Merk je vermogen om te kiezen periodiek op. Stel jezelf als onderdeel van je reis deze vraag: “Als ik al een van de mensen was die ik zou willen zijn, wie zou ik dan zijn?” En vraag dan: “Als er geen beperkingen waren van tijd, ruimte, geld, of bewuste of diepe emotionele redenen die mij in de weg zouden staan om de keuzes te maken om te beslissen over mijn eigen richting, gedachten, en dagelijkse handelingen, wat zou ik dan kiezen?”

1. Merk dit gevoel op van je eigen macht om te kiezen en bewuste beslissingen te nemen. Neem dit als het begin van ‘het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid’ voor je eigen daden en voor de manier waarop je je leven en je houding voorstelt in het leven van elk moment van elke dag.

2. hoeksteen, Response degradatie onthult het lage gevoel van eigenwaarde, angst en schaamte die we onszelf in de staat van slachtoffer-achtig denken laten brengen. Om het gesprek terug te brengen naar het heden, richt je je op een positieve visie van jezelf. Concentreer je op wat je het meest waardeert in je leven.

3. kapot, niet om te gaan met je persoonlijke ontwikkeling! Je bent kwetsbaar, in slechte gezondheid of persoonlijke relaties. Kijk naar gebieden waar u bereid bent te veranderen en zet u dan in om de verandering door te voeren:

* Jezelf* Persoonlijke Relaties* Gezondheid* Carrière* Geheugen* Financieel* Emotionele Gezondheid* Spiritueel* Familie* Vrienden* Zaken* Omgaan met negatieve, veroordelende groepen* Vasthouden aan relaties die voorbij zijn maar niet goed voor je* Niet genoeg geld hebben* Je vol wanhoop voelen over je leven* Roddelen* Eenzaamheid.

4. Bewuste keuzes. Wat zijn de keuzes die je maakt? Ga op zoek naar zelfbeperkende denkpatronen van generatie op generatie. Neem verantwoordelijkheid voor je leven en kijk naar je keuzes en je reactie als de manier waarop je bewustere beslissingen kunt nemen. Je kunt andere mensen, dingen of omstandigheden niet veranderen. Maar je kunt wel kiezen hoe je over hen nadenkt, wat je over hen zegt en wat je kiest om te denken. Dit niveau van reflectie en keuze versterkt je persoonlijk leiderschap in elke keuze die je maakt, en je krijgt meer vrijheid om de keuzes te maken die de meeste energie voor succes en impact hebben.

Lees meer…

Persoonlijke Training

Loopbaancoach Utrecht

 

 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.