Hypnotherapie Utrecht

In het eerste decennium van de 20e eeuw gebruikten medische wetenschappers en artsen hypnose als een techniek om pijn te beheersen. Tijdens de tweede wereldoorlog gebruikten psychiaters hypnose om psychologische trauma’s te behandelen. Sedertdien werd hypnosetherapie met succes gebruikt voor een verscheidenheid van neurologische en psychotherapeutische dinsdag kwalen. Nu heeft hypnose een belangrijke plaats gevonden op het gebied van amusement en sporttraining. Hier is wat hypnotherapie is en wat je ermee kunt bereiken.

Hypnose is een proces waarbij het bewuste en het onderbewuste bij elkaar komen door middel van hypnotische inductie. Tijdens dit stadium is uw onderbewustzijn zeer ontvankelijk. Dit betekent dat de suggesties die worden geplant uw onderbewustzijn zullen bereiken en beïnvloeden. Dit werkt omdat het onderbewustzijn direct samenwerkt met het bewustzijn. Kortom, hypnosetherapie is niets anders dan een vorm van mentale therapie.

Hypnotherapie is niet hetzelfde als toneelhypnose. Bij toneelhypnose spreekt de hypnotiseur (meerdere malen) tot een publiek en is het publiek bereid om in een soort trance te gaan. Vervolgens brengt de hypnotiseur het publiek in een hypnotische trance en geeft de suggesties die tijdens de analysefase van de hypnotherapie-sessie werden gevonden. Deze geeft op zijn beurt de suggesties aan het onderbewustzijn via de bewuste geest. De bewuste geest werkt als een immuunsysteem. Als de bewuste geest zich ervan bewust wordt dat er iets mis is, doet de onderbewuste geest dat meestal niet en worden de symptomen uiteindelijk genezen.

In de meeste hypnotherapie-gerelateerde hypnosecursussen wordt de bewuste geest in een hypnotische trance gebracht, enige tijd nadat de hypnotherapeut klaar is met het geven van alle suggesties. De langzame en methodische combinaties van suggesties en beelden die de bewuste geest tijdens de slaap (’s nachts) aan de onderbewuste geest geeft, produceert de hypnotische toestand. Pas als de hypnotiseur uit de trance komt, kan hij achterhalen wat er aan de hand is.

Wanneer de hypnotherapeut in de staat van hypnose is, kan hij de geest sturen om te zoeken naar suggesties die zullen helpen bij zijn probleem. Dit is zeer nuttig. De therapeut kan bijvoorbeeld de geest sturen om een aantal beelden te vinden die de cliënt van haar fobie kunnen verlossen, de geest kunnen trainen om te ontspannen, of haar kunnen helpen om aan haar angstproblemen te werken. Als de patiënt meer suggesties voor zichzelf wil, vraagt hij er gewoon om. Dit vindt de hypnotherapeut prima. De patiënt zegt gewoon dat hij geïnteresseerd is in wat de therapeut nog meer te bieden heeft.

Er is een grote industrie gericht op het gebied van hypnotherapie. Er zijn duizenden boeken over hypnotherapie en er zijn duizenden examens die de mate van hypnotherapeutische opleiding bepalen die een hypnotherapeut nodig heeft. Desondanks is er een ander type therapie dat een belemmering vormt voor de aspirant-hypnotherapeut. Dit wordt actiehypnotherapie genoemd. Als hypnotherapeut moet je je realiseren dat Actie Hypnotherapie niet gaat werken. Een hypnotherapeut die een man in een hypnotische trance brengt, zal een alternatieve methode gebruiken. De man gaat zichzelf “uitvoerig herformuleren”. Dit is heel anders dan wat hierboven is beschreven.

Actie Hypnotherapie is als het gebruik van een methode om obstructieve glazen op te ruimen. Het proces van Actie Hypnotherapie is te vergelijken met uitzoeken wat er mis is met je en de methode gebruiken om obstructieve glazen op te ruimen. Het idee is natuurlijk om tot de bodem van het probleem door te dringen. Een groot aantal problemen is gewist nadat deze benadering is toegepast en vaak is de oorzaak gemakkelijk niet te herkennen.

Hypnotherapie is in wezen het proces van het elimineren van een probleem. Wanneer een persoon voor hypnose therapie gaat, is de eerste sessie meestal voor het verwijderen van het probleem. Na de eerste sessie kunnen ze een motivatie voelen om door te gaan met de sessie. Als een persoon geen succes heeft met een of meer behandelingssessies, kan de hypnotherapeut de cliënt meerdere afspraken laten maken met verschillende therapeuten voordat ze beslissen welke werkt.

Lees meer:

Prikkelbare Darm Syndroom Utrecht

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.