Er zijn meer dan 100 vormen van naturopathie. De basis van alle natuurgeneeskundige geneeswijzen blijft echter gelegen in een juist begrip van wie wij zijn, hoe wij ons als mens ontwikkelen, en de relatie tussen onze geest en ons lichaam.

Omdat het onmogelijk is alles in één enkel artikel te vatten, is het in secties verdeeld om aan te geven wat elke sectie inhoudt:

1. Ethisch

2. Medisch

3. Emotioneel

4. Preventief

5. Prolific

6. Noodzakelijk

7. Positief

8. Negatief

9. Geavanceerd

10. Conclusie

In elk hoofdstuk wordt de rol van elk element bij de bevordering van de natuurgeneeskunde toegelicht.

1. Ethisch

De beoefening van de natuurgeneeskunde is gebaseerd op de overtuiging dat het lichaam een zelfgenezend organisme is. Men gelooft dat verschillende kritische stappen moeten worden ondernomen om deze genezing te doen vorderen. Alleen wanneer het juiste ecologische evenwicht is bereikt, kan werkelijke genezing plaatsvinden.

Het lichaam heeft het vermogen zichzelf te genezen en er zijn talloze verhalen over succesvolle genezingen uit schijnbaar hopeloze situaties.

Het spirituele aspect van de natuurgeneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de emotionele en verbale behandeling van problemen. Manieren om verbale en lichamelijke moeilijkheden op te lossen maken deel uit van de natuurgeneeskundige zorg.

Het geloof in het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het geloof in een persoonlijke kracht die groter is dan jezelf, kunnen krachtige hulpmiddelen zijn bij de behandeling van emotionele en lichamelijke problemen.

2. Medisch

We worden omringd door medische autoriteiten op TV en het internet. Wat de gezondheidszorg betreft, is het hier best goed. We hebben toegang tot vrij goede informatie over vrijwel elke ziekte die je maar kunt bedenken.

Ik zou zeggen dat een positieve houding ten opzichte van gezondheid en gezondheidsgerelateerd gedrag overheerst. Ik zou zeggen dat wij iets gezonder zijn dan het grootste deel van de bevolking. Dat is goed. Dit is positief.

In ons dagelijks leven zijn we afhankelijk van technologie en wetenschap. Een bezoek aan de dokter is meer dan alleen een beenwassing. Het kan een bezoek zijn aan een nierspecialist of een specialist op het gebied van de gezondheid van vrouwen. Velen van ons beschouwen ons lichaam als iets vanzelfsprekends en denken er niet over na hoe belangrijk de verzorging van het lichaam kan zijn. We beschouwen regelmatige lichamelijke controles en vaccinaties als vanzelfsprekend.

3. Emotioneel

Uw lichaam geneest zichzelf en u kunt leren pijn, ongemak en ziekte onder controle te houden en te verlichten. Je geest is je krachtige bondgenoot om je te helpen dit te bereiken, of zelfs om het te voorkomen. Je kunt je mentale toestand en emoties controleren.

4. Preventief

Het is bewezen dat bepaalde gewoonten bepaalde ziekten kunnen voorkomen. Wandel, huppel, fiets, zwem, ren, doe aan yoga, pilates, jaag achter uw kinderen (en huisdieren) aan, en ga eens kijken in het plaatselijke hondenpark. De behoefte aan deze activiteiten zal alleen maar toenemen naarmate u ouder wordt.

5. Prolific

Er wordt gezegd dat ons lichaam elke nacht 8 uur ononderbroken slaap nodig heeft. Sommige mensen hebben 9 of zelfs 10 uur nodig. Depressie tijdens de werkdag wordt vaak toegeschreven aan een gebrek aan slaap. Geen wonder dat zovelen van ons volkomen uitgeput zijn.

lees meer:

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.