Depressie is een toestand waarbij u het gevoel heeft dat uw functioneren en/of uw emotionele toestand zijn aangetast. Het is niet blijvend en leidt niet noodzakelijk tot ernstige ziekten of ongevallen. Depressie is een aandoening die veroorzaakt kan worden door een verandering in het functioneren van uw hersenen.

Verschillende mensen krijgen op verschillende momenten in hun leven te maken met depressie. Depressie is geen ziekte. Sommige mensen hebben slechts één of twee keer in hun leven een lichte depressie, terwijl andere mensen er vaker dan één keer mee te maken kunnen krijgen.

Het is belangrijk te onthouden dat depressie geen ziekte is; het is een symptoom van een echte ziekte. Een echte ziekte is een behandelbare ziekte. Mensen die geen depressie hebben, rouwen niet altijd om hun vroegere of huidige uitdagingen, druk en moeilijkheden.

Het is belangrijk voor u om te weten dat depressie niet onvermijdelijk is. Er is hulp bij een normale depressie.

In uw leven kunt u een zware depressie doormaken die jaren lijkt te duren of slechts enkele maanden. Als u op een bepaald moment in uw leven geen depressie hebt gehad, hebt u misschien een “normaal” of “typisch” leven gehad en is het onwaarschijnlijk dat u in uw leven een depressie hebt gehad.

Enkele symptomen van geestesziekte zijn apathie, zich hopeloos en hulpeloos voelen, zich neerslachtig voelen, isolement of depressie. Veel van deze symptomen van geestesziekte zijn ook tekenen van depressie.

U moet naar uw arts gaan als u vaak last hebt van psychische klachten. Hij of zij kan u helpen uw symptomen onder controle te krijgen. Beslis welk soort hulp u nodig hebt en volg de behandeling op. Als u een medicijn nodig hebt dat u helpt om de gevoelens van depressie te voorkomen, krijgt u een recept van uw arts.

Een goede manier om die gevoelens van depressie onder controle te houden is ervoor te zorgen dat je regelmatig beweegt, gezond eet, aan sport of lichamelijke hobby’s doet, en geniet van artistieke en creatieve activiteiten. U kunt ook baat hebben bij de behandeling van sommige van uw oude emotionele bagage door het “Hoewel…”-proces te volgen.

U kunt veel nuttige informatie over gegarandeerde oplossingen voor uw emotioneel leed, pijn en depressie leren in het “Gratis Hulp in de Diasomi ezine”. Bezoek dit ezine regelmatig om u in contact te houden met deskundigen. Voor meer informatie over depressie en algemene emotionele gezondheid bel: 1-800-gedetineerden-8 Krekel.

Wanneer de klimcyclus is voltooid en zij weer in staat zijn de berg te beklimmen, vervolgt deze vrouw haar tocht de berg af.

Het ziet er niet naar uit dat zij ooit naar de top van de berg zal terugkeren, maar deze vrouw weet dat zij uiteindelijk tot de bodem zal komen.

Terwijl ze de berg op klimt, krijgt ze weer controle over de normale gebeurtenissen in haar leven. Ze begint een waterfles bij zich te dragen. Ze kan deelnemen aan gebeurtenissen die spannend zijn en geen gevaar opleveren voor haar land. In feite voelt ze zich heel belangrijk omdat ze het gewicht van het hele land op haar rug draagt. En met elke stap die ze zet, kan ze meer zien.

Deze vrouw ziet de bergen voor haar niet, omdat ze gefocust is op het opklimmen van de berg.

Als u een depressie ervaart, moet u hulp zoeken. Dit kan een professional op het gebied van emotionele gezondheid zijn. Als u zich ervan bewust bent, zijn er waarschijnlijk vele anderen zoals u die graag met hen zouden willen praten over uw problemen en hoe u verder gaat met uw leven.

Psychotherapie is een belangrijk element in de behandeling van depressie. Psychotherapie is een samenwerking tussen u en een professionele therapeut om u te helpen uw emotionele nood te verwerken en u de vaardigheden te helpen verwerven die u nodig hebt om uw problemen op een gezonde manier het hoofd te bieden. Voor meer informatie over hoe u hulp kunt krijgen bij depressie: 1-800- popup-7900.

Lees meer…

Coach Roermond

Burn-out Venlo

Hypnotherapie Venlo

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.