Endometriose

Endometriose treedt op wanneer een weefsel, een deel van een klier of het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoeder (uterus) vormt.

Er is een grote kans dat dit een terugkerende aandoening is, en het is ook een aandoening die elke keer dat hij aanwezig is, erger wordt. Het kan episodisch of continu zijn. Maar als het steeds terugkomt, betekent het dat er iets ontbreekt in het lichaam en dat de endometriose is begonnen, en dat de mogelijkheid van endometroïdie een realiteit is.

Uitstrijkjes Om de aanwezigheid van endometriose te bevestigen en een beter idee van de oorzaak te krijgen, kan uw arts u vragen een uitstrijkje te laten maken. Uitstrijkjes zijn tests waarbij de cellen worden onderzocht waaruit de baarmoederwand is opgebouwd. Deze cellen zien eruit als kleine bultjes, en er zullen verschillende uitstrijkjes worden gemaakt om te proberen vast te stellen waar de bultjes van gemaakt zijn, en of er misschien afwijkingen aan zijn.

Als uw arts vermoedt dat u endometriose heeft, kan u worden gevraagd regelmatig het bekken te onderzoeken, oefeningen te doen of uw vaginale gebied te onderzoeken. Als aanvulling op de behandeling van endometriose kan een herniaoperatie worden voorgesteld. Hernia-operaties maken een groot verschil in het herstel van vrouwen met endometriose. Het maakt een verschil voor alle vrouwen die endometriose hebben, maar helaas is het voor de vrouwen die geen buisje hebben een groot genoeg verschil dat de vrouwen die endometriose hebben een herniaoperatie kunnen ondergaan, en hun risico op het terugkeren van hun aandoening kunnen verminderen.

Laparoscopie maakt een enorm verschil voor alle vrouwen die endometriose hebben. Veel vrouwen met endometriose hebben nog nooit een laparoscopie laten doen. De procedure is bedoeld voor kleine incisies die geen infectie bij de patiënt kunnen veroorzaken. De procedure vergt een lange hersteltijd, maar voor veel vrouwen is het verblijf in het ziekenhuis niet lang genoeg. Bovendien is de buis zeer zwaar en de verzekering dekt de behandeling van endometriose meestal niet. Bovendien zijn veel vrouwen bang voor naalden. Er zijn studies die hebben aangetoond dat regelmatige injecties met hormonen de aandoening niet zullen voorkomen. Natuurgeneeskundigen kunnen helpen. Zij kunnen kruiden voorschrijven die kunnen helpen om de oestrogeenproductie te reguleren en om de emotionele stress weg te nemen die bij endometriose komt kijken.

Er zijn ook enkele PMS-achtige symptomen wanneer endometriose aanwezig is. Het kan gepaard gaan met krampen, een intense en trage hartslag, vermoeidheid en moeilijkheden bij het beginnen met plassen.

Er zijn verrassend veel mensen die endometriose hebben en die helemaal niet klagen over symptomen. Voor veel vrouwen is het pas wanneer hun problemen toenemen en zij merken dat zij steeds meer problemen hebben, dat zij behandeling gaan zoeken. PMS-achtige symptomen worden in feite veroorzaakt door een aantal factoren, en er is niet één oorzaak. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het ontstaan van de symptomen, en vaak zal een vrouw dit probleem aan andere dingen wijten, zelfs wanneer deze zeer basale symptomen aanwezig zijn. Vrouwen die endometriose hebben, kan worden verteld dat er geen manier is dat ze deze aandoening kunnen hebben, wat gewoon niet waar is. De meerderheid van de vrouwen in de wereld, ook vrouwen met endometriose, hebben er geen enkel idee van waarom zij deze aandoening hebben. Dit kan te wijten zijn aan oorzaken zoals familiegeschiedenis, of het kan te wijten zijn aan dagelijkse activiteiten. Het kan ook gewoon zijn omdat ze niet goed op hun lichaam letten en weinig aandacht besteden aan de goede werking van hun systeem.

Misschien is het eerste teken van endometriose dat de meeste vrouwen opmerken, wat zij een “zuurbranden” of “brandende pijn” noemen. Dit is het resultaat van de verslechtering van de bekleding van de baarmoeder. Om een gezond zuur pH-evenwicht in het lichaam te herstellen, zal een arts een antibioticakuur voorschrijven. Is het geen wonder dat veel vrouwen klagen over een branderig of jeukend gevoel in hun lichaam? De beste en snelste manier om endometriose aan te pakken is het slikken van antibiotica. Het falen van antibiotica om endometriose aan te pakken is een trieste zaak. De aanhoudende pijn die wordt veroorzaakt door de uitputting van gewone mineralen in ons lichaam kan worden verzacht door de consumptie van gezondheidssupplementen, en het herwinnen van dergelijke mineralen zal op zijn beurt de pijnlijke symptomen helpen verlichten die met endometriose worden geassocieerd.

Lees meer:

Last van stuitje

Kramp in kaak

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.