Coach Den Bosch

 

 

 

 

 

Mijn ervaring heeft me geleerd dat het veel moeilijker is om coaching te zien zoals het werkelijk is dan zoals het in de media wordt voorgesteld. Ik geloof dat de media slechts de oppervlakte weergeven van wat er zich afspeelt in het leven van coaches. Zoals Martin Seligman, misschien wel de meest vooraanstaande psycholoog van onze tijd, heeft gezegd in zijn rijkelijk onderzochte boek Learned Optimism, “De glans van politici is opzettelijk, terwijl de glans van een goede coach onopzettelijk is”. Dit betekent niet dat een goede coach politiek bedrijft of dat de topleiders er noodzakelijkerwijs naar streven goed te zijn. In plaats daarvan moeten we kijken naar het ware principe achter coaching — de hoop om in de mensen om ons heen te ontwikkelen, om te leren, om te groeien en om uiteindelijk verandering te ondersteunen.

In feite, de mensen rond mijn executive coaching klanten benadrukken dat er altijd iets is dat ze kunnen leren. Als ik hen vraag hoe zij zichzelf zien, dan zijn zij het er mee eens (als ze zich al dan niet kreupel voelen of enorm schurkachtig, dan is er nog genoeg bonus voor hen. Zij begrijpen dat er altijd iets te leren valt. Een gemakkelijke manier om naar onszelf te kijken is normaal gesproken onze belangrijkste sterke punten of onze grootste verbeterpunten te vinden, en die in te bedden in ons eigen zelfbeeld en ons vertrouwde gedrag.

Coaching gaat over het bijdragen van waarde aan mensen.Coaching heeft in de kern de inzet om mensen te helpen groeien en ontwikkelen. Wanneer we een positieve intentie hebben om anderen te helpen, nodigen we uit in onze coaching. H o e m e n I t e 2U. In een volgend artikel zullen we nagaan wat de meest aantrekkelijke kwaliteit is voor een coach om in zijn coachingspraktijk te integreren.

Coaching is een proces waarbij mensen worden geholpen hun levenservaringen te verbeteren. Om iemand te helpen zijn of haar leven te verbeteren, is het van cruciaal belang te beginnen met coachingsdiensten. Hoewel veel mensen op de hoogte zijn van coaching via de media, beseffen slechts weinigen dat coaching een essentieel onderdeel is van het coachingproces.

Leren over coaching moet de volgende lessen omvatten:

Wat is coaching? Waarom hebben we een coach nodig om ons te coachen? Hoe weten we wanneer we coaching hebben ervaren? Wat gaat waarheen? Er zijn veel theorieën over deze vragenlijst. In het kort begint een coachingsproces in de relatie tussen de cliënt en de coach, en blijft het zich richten op de verlangens, gedachten en gevoelens van de cliënt, en is het proces erop gericht de cliënt te helpen zijn of haar grootste ambitie te actualiseren en te realiseren.

Door deze antwoorden in de praktijk te brengen, lanceer ik persoonlijk een stappenplan voor mijn coachingklanten, uitstekend vertaald naar deze drie vragen:

Laat je hierdoor niet afschrikken als je je niet voorbereid voelt op een coachingstraject. Slechts weinigen van ons hebben deze basistechnieken geleerd, en een eenvoudige zoektocht op Google zal je leiden naar vele bronnen en naar wat volgens mij uitstekende bronnen voor jou zijn. Het is een feit dat er honderden geweldige coaches zijn, velen van hen zijn helemaal niet gecertificeerd door de coaching-industrie, maar ik geloof dat de weinigen die je hier zult vinden, experts zijn die er hartstochtelijk om geven je te helpen groeien en de vervulde en succesvolle persoon te worden waarvan je gelooft dat je voorbestemd bent om te zijn. Ik ondersteun mijn cliënten door te observeren wat hen helpt in hun coaching in het dagelijkse contact, en ik zal er zijn om hen te ondersteunen als ze steun nodig hebben in de laatste fasen van hun coaching proces.

lees meer:

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.